Trenderna 2016

I dag skriver vi om trenderna som spås bli karaktäriserande för 2016, inom skönhet, hår men även mer generellt i hur vi lever våra liv.

frisör frisyr klippa hårI en artikel som vi hittar i Expressen kan vi läsa om vad experter spår blir trendigt under år 2016, och vi får en del tips på frisyrer som känns lite extra inne nu när året växlat och vi är inne i den nya, fräscha 17e året efter millennieskiftet. Några av de tips vi får är bland annat mer naturliga färger, bort med pastellfärger, rymdhår och det evinnerliga tjatet om ombre. Istället är det som nämnt mer hårtoner som är i samklang med ens hudton samt både korta frisyrer och väldigt långt hår, lite motsägelsefullt alltså. Varma toner gör come back, från att ha varit borta ett bra tag, och de kallare tonerna som grått och ljusblått, känns lite passé och gjort.

Krustången är tillbaka, oväntat kanske. Men också LOB- och BOB-frisyrer är hetare än någonsin, där den förstnämnda är en längre variant av den första. Frisyrerna går att variera något oerhört. Guldigt blont är hett, liksom strobing som handlar om att ljusa upp delar av håret för att anpassa till ansiktsform och hudton.

Att ha en fräsch hy och ett naturligt ansikte är även det inne, och Narvaderma.se kan man till exempel utföra hudvårdslaser, fillers men också IPL, för att den naturliga skönheten lättare ska komma fram. Här går det även att besöka deras sida på Facebook.

Andra trender år 2016

Andra trender som markerar 2016 spås av analysföretaget Kairos Future, och om detta kan man bland annat läsa om i en artikel i Dagens Nyheter. Det som trendar i år tros kunna vara självrannsakan och problemlösning, mycket på grund av världens skakiga tillvaro just nu, men även att söka enkelhet i livet, att växla ned och ta det lugnare, ägna sig åt familj och mindre åt självförverkligande. Trygghet är ett ledord, men enkelhet är ett annat lika starkt.