Skönhetsidealen påverkas av massmedierna

Det är ganska så enkelt att se i vilket typ av samhälle vi lever i: det är bara att lyfta blicken från våra fötter och se på människorna vi möter. Men varför ser vi ut som vi gör?

Frågan om varför vi klär oss och sminkar oss som vi gör är en otroligt viktig och het fråga just nu. Speciellt när det blir vår och varmare och man bli, om möjligt, ännu lite mer noggranna med hur vi ser ut och vill uppfattas. Att gå in och fylla på lite botox i Göteborg kan vi göra på lunchrasten utan att någon rynkar på ögonbrynen. För det är vardagsmat. Och det i sig är något fint. För vi ska våga vara oss själva, för att vilja se bra ut handlar inte om att vara ytlig utan enbart att vilja ta hand om sig själv.

Mamma massmedia

Ja, när det kommer till den faktor som påverkar oss mest i hur vi ska se ut så är svaret massmedierna. Där gäller det att vi har stor tro på oss själva och har bra självkänsla för att plocka ut det positiva budskap som vi möts av och inte allt negativt som finns att tillgå.

”Att vara stark är viktigt idag, hälsan är i fokus, men även där visas ofta personer som samtidigt är mycket smala. Man kan vara i topphälsa fast man är större i kroppen.” (läs mer)

Som sagt så gäller det att ha ett granskande öga och se till sig själv och hur man vill vara. För det finns inget rätt eller fel så länge man mår bra och älskar sig själv.