Skönhetsideal som förvånar

Var tid har sin trend och genom att se tillbaka kan man konstatera att vi kommit en bra bit på vägen att leva som vi vill, även om det självklart finns ideal vi vill sträva mot. 

173944-women-legs-with-overweightVi lever i en tid som både blir allt mer accepterande och samtidigt allt mer dömande. Men en röd tråd är att man har enklare att finna likasinnade. När det kommer till skönhet och mode så har det genom alla tider funnits ideal och ideal kommer alltid att finnas då vi människor alltid vill sträva åt att förbättra oss. Skönhetsföretaget Laser & Estetik ser en större och ökad kundkrets och när det kommer till plastikoperationer så är det något som blivit allt mer accepterad då vi talar om att det som är det viktigaste är hur vi mår på insidan. Det är dock alltid roande att se tillbaka genom årtiondena och historien på vad som under en viss tid varit på tapeten.

10 förbryllande ideal

Nyhetssajten Nyheter24 har samlat 10 odödliga trender som får en att höja på ögonbrynen. Du kan se bilder genom att klicka dig vidare på länken. Där kan du ta del av bilder på mammajeansen som var otroligt poppis, den underbara hockeyfrillan som vissa fortfarande bär till korsetten under 1800-talet som vittnar om att vi verkade avsky midjor. Att kvinnor dock gjorde tydligen inte så mycket. Artikeln tar även upp att man på 1400-1500-talet som kvinna ville framhäva sin panna. Ja, ni läste rätt – panna! helst skulle man varken ha hår eller ögonbryn som var i vägen så många kvinnor valde att raka en del av sitt huvud så de var släta på toppen.

Sammanfattningsvis som inledningen nämnde så svänger idealen: Drottningen Nefertiti var känd för sin skönhet och stora byst, nu ska man gärna vara androgyn. I Eskilstuna Kuriren går det att läsa om att skönhet premieras, men kanske ska man inte stirra sig blind på hur man ser ut utan hur man mår. Mår man bra är man vacker!