Skaffa en snygg hårförlängning

Det blir allt mer populärt att skaffa en hårförlängning, antingen för en dag eller permanent. Många har svårt att spara ut sitt hår den naturliga vägen och väljer då hårförlängning. Det är också ett bra alternativ för dig som vill ha ett lite tjockare hår.

När du sätter i en hårförlängning sätter du i ett antal slingor i ditt vanliga hår. Om du går till en frisör brukar denne även “klippa in” slingorna så det ser mer naturligt ut. Målet är att det inte ska synas någon skarv eller några spännen.

Få dina hårförlängningar att hålla så länge som möjligt

Det finns en uppsjö av olika metoder och hårtyper när det kommer till hårförlängningar och det är förståeligt om du känner dig vilse bland alternativen. Om du vill att håret ska hålla sig så länge som möjligt bör du alltid välja äkta hår framför syntetiskt. När du går hos en frisör brukar de stå för håret men du kan även beställa det själv. Det är en av anledningarna till att du alltid bokar in en första konsultation innan håret ska sättas i. Ska du göra det hos en frisör är det viktigt att du läser på och väljer en bra salong. Du kan titta på https://bokahårförlängning.se och se vilka alternativ som finns i närheten av dig.

Ta hand om håret på bästa sätt

När du har satt i håret är det viktigt att sköta om det ordentligt, både för att det ska hålla länge och för att du inte ska skada ditt eget hår. För det första ska du aldrig schamponera vid fästena då de kan lossna. För det andra ska du använda en mjuk borste när du kammar ut det för att inte slita på håret i onödan. Det är också viktigt att du sover i en fläta för att inte håret ska trassla sig. Om det blir knutar kan dessa vara väldigt svåra att få ut. Löshåret kan också trassla in sig i ditt eget hår vilket du vill undvika så gott det går. Fråga gärna din frisör om skötselråd och vilka produkter som är bäst att använda.