Lägg vikt på noter, inte namn

När det kommer till parfym så är det inte så svårt som många tror att finna rätt parfym. Vad det handlar om är att man måste tänka på noterna som gömmer sig i parfymen.

4540011-parfymMånga är det som går oändliga omvägar för att finna en parfym som passar. Att det står Dam och herrparfym är något man ska välja att strunta i, för när det kommer till parfymer som exempelvis http://www.parfym.se/ralph-lauren handlar det om doft och att man ska bära den doft som man själv trivs i. Nu ser man att allt fler dofter rör sig mot att bli unisex och att man väljer att fokusera på att lyfta upp de noter som gömmer sig än att fokusera på flaska och namn.

Det bästa tipset

När det kommer till parfym så skriver dn.se och parfymbloggerskan Sylvia om att det bästa tipset är att fokusera på noterna. Har man några parfymflaskor hemma som man känner att man gillar man man kolla vad de innehåller för noter och då kommer man med största sannolikhet att finna ett samband med noter som återkommer. Man bör fundera på vad det är man gillar först i stora drag för att sedan bli mer snäv innan man vet exakt vad man bör leta efter. Sen ska man tänka på att man kan ha olika parfymer för olika årstider som tidningen svd.se skriver om.

Dagbladet.se tar upp att vi ofta väljer en doft för snabbt, vilket gör att doften inte hinner lägga sig. Av den anledningen är det av största vikt att man funderar på vad det är för toppnoter och basnoter som en flaska innehåller, mer än att det heter Exotic passion eller fresh flower – det kan mer skapa förvirring.