Hur serumet fungerar på huden

Något det finns i överflöd av är olika krämer till våra ansikten och kroppar. Senast ut är serum som verkligen revolutionerat och fått en given plats i många badrumsskåp. Men hur ett serum fungerar är en fråga som många ställer sig. 

finne acneNär det kommer till hudvård så är vi otroligt måna om att ta hand om oss med bra produkter. Allt från rengöring, skrubbar och fuktighetsbevarande. Men något som många känner att man famlar i mörkret med är det här med serum skriver Expressen Mode. Varför ett serum är så otroligt bra är att det tränger ner djupare i huden än andra produkter, som är bra, men som mer lägger sig på ytan.

Hudens tre lager:

  • Överhud
  • läderhud
  • underhud

Huden har tre lager och det är enkom det översta lagret som får skydd när vi använder andra krämer som rengöring och inpackning. Med ett serum tränger man även ner till det andra lagret,  alltså läderhuden och jobbar där för att förebygga mindre bra hud i framtiden. Det bästa är när man får en kombination och jobbar på de båda lagren. Vad man sedan ska tänka på är att man måste låta huden få ta tid att återhämta sig. För visst vill vi ha långsiktiga resultat? Vad man även har märkt är att ett bra serum även ser till att mildra hudsjukdomen rosacea, läs mer om det här.

Välj rätt märke

Som sagt finns det en djungel av olika märken som försöker få oss att välja just dem. Vad man ska tänka på är att välja produkter utifrån sin egen hudtyp. Många väljer utifrån vad de önskar att de hade, vilket resulterar i att ens hud får fel “näring”. Vi lägger även stora summor på de bästa märkena, då det ofta är de bästa märkena som innehåller de bästa ämnena. Ett ledande märke är Dermalogica, och ska man handla deras produkter, kan det vara smart att inte besöka en fysisk butik. Köp dermalogica online för att spara både tid och pengar och välja av ett stort utbud. Behöver du en kickstart på hur du ska tvätta dig rätt kan du ta del av ännu en artikel från Expressen där de går igenom steg för steg hur du sak tänka.