Fann sitt kall i hudvårdsprodukter

Att sadla om mitt i livet och helt byta karriär är något djärvt och något som Maria Åkerberg gjorde för att livet hade andra planer för henne.

1778095-super-woman-mother-cartoon-with-yellow-backgroundSom byggnadsingenjör hamnade Maria utan jobb under fastighetskrisen på 90-talet och blev helt tvungen att tänka om och tänka nytt. Och det blev en helomvändning från att jobba med fastigheter till att sedan jobba med hud. Marias resa är spännande och en resa som kan ge inspiration till andra

Dermanord

Maria utbildade sig till hudvårdsterapeut, men istället för att öppna upp en egen salong så började hon att producera krämer för sitt eget märke Dermanord. Under de första åren så gick alla hennes produkter under detta namn, men nu har hon avancerat en liga för att fortfarande ha företaget Dermanord, men att sälja sina hudvårdsprodukter under sitt egna namn. Ett namn som nu pryder allt från schampo och smink till spännande krämer och andra hudvårdsrelaterade produkter. Och ett företag som även blivit ett Gasellföretag.

Ett Gasellföretag

Att vara ett Gasellföretag handlar om att man växer otroligt snabbt som företag. Det är Dagens Industri som står bakom detta fina pris och som ses som en stor sporre för många företag. Mycket handlar om att svenska entreprenörer ska få en sporre att utveckas och prestera ännu bättre och växa. För Sverige behöver tillväxt. Och Marias företag blev 2009 ett Gasellföretag då företaget nådde en omsättning på 27 miljoner kronor.

Vad mycket handlar om är att man ska tro på sig själv och vad man vill åstadkomma. Det är då som man kommer våga lyckas och våga bryta ny mark. För det är det aldrig för sent för att göra.

Att starta eget

Att starta eget ska vara något spännande och du ska se möjligheter istället för att se problem. När det kommer till att jobba med hudvård kan du göra på många sätt. Dels bekanta dig med olika produkter för att få en bättre känsla för marknaden.

  • Gratislandet finner du mängder av märken från olika kategorier där du kan ta del av bra rabatter när du sedan shoppar online. Så bunkra upp med ny hudvård och fundera på vad det är som du kan göra bättre: är det fröpackningen eller är det innehållet.
  • Arbetsförmedlingen kan du få mycket bra hjälp med hur du ska ta dig vidare. Du kan antingen gå på olika starta eget-dagar där du får mycket information. Samt att du får hjälp med om din affärsidé håller och du kan även få stöd för att starta upp din verksamhet.
  • Tala med många människor som du litar på och testa din idé. Se även över hur konkurrensen ser ut och om det finns ett hål i marknaden som din idé skulle kunna fylla.

Maria Åkerberg lyckades skapa sitt företag då hon trodde på sig själv och la ner mycket tid i det. Friskt vågat, hälften vunnet som det så fint heter.