Anledningar till att sköta hyn noggrant

Det finns många anledningar till att sköta sin hud noggrant! Bli snygg här och nu, minska eller bromsa uppkomsten av ålderstecken, slipp mörka ringar under ögonen och bevara en schysst solbränna.

Det finns många vägar till att sköta om sin hud och också många anledningar till det!

Avled infektioner och motverka mörka ringar

I dag använder man mer produkter än tidigare vilket många tror är ett tecken på att man tar hand om sin hud, men det är också viktigt att rengöra och ta bort produkter. Detta glömmer många bort vilket kan resultera i finnar, utslag och hudinfektioner, speciellt om man har piercingar. Har man en piercing är det alltså viktigt att rengöra runt om och själva piercingen. Byt piercing och rengör ofta, då kommer du helt klart att avleda infektioner. Näspiercings och annat hittar du här: https://rockflame.com/piercingar/nassmycken.html. En annan anledning till att ta hand om sin hud är att slippa de där mörka ringarna som så många av oss får under ögonen, speciellt när huden får lite sol och känns glåmig. I Modette tipsas det kring om hur man kan slippa detta och där står det bland annat att ögonserum, ögonkräm, att återfukta din hud genom att dricka mycket vatten motverkar.

Slipp rynkor och ojämn solbränna

Såklart är det viktigt att se bra ut här och nu men det är också viktigt att tänka långsiktigt med sina skönhetsrutiner. Åldrande och rynkor är något som de allra flesta vill bromsa upp, och det gör man på bästa sätt genom att leva hälsosamt och ta hand om sin hud. I Metro skriver man att motion, kost och vitaminer gör att huden mår bra. Men att överdriven solning och rökning är de största bovarna. Dessutom är det så att en torr och trist hud gör att du ser äldre ut, likaså en hy som utsatts för mycket sol. Man vill att solbrännan ska vara jämt och rynkorna vara få, och då gäller det att ta hand om sin hud. Enligt Expressen motverkar detta rynkor och solfläckig hud:

  • Använd serum med hyaluronsyra
  • Använd ögonkräm
  • Glöm inte solskydd
  • Vistas i skuggan emellanåt
  • Skrubba för cellförnyelse
  • Kisande ger rynkor – använd glasögon eller solbrillor
  • Återfukta huden