Allt fler hänger på noo poo-trenden

Noo poo-trenden handlar inte om att man inte ska gå på toaletten, utan istället om att man inte ska schamponera in sitt hår. Allt fler börjar skippa scampooflaskan, bita ihop några veckor för att sedan njuta av ett friskare och mer naturligt hår. 

3848-goldielocksVi har tidigare skrivit en artikel om att man ska ta ett grepp kring kemikalierna för att försöka leva ett lite mer sundare och hälsosammare liv. Att leva ett liv helt fritt från kemikalier går inte, det är en ren omöjlighet, men man kan försöka välja borde de man kan för att leva lite sundare. Vad som dök upp för några år sedan och som sedan fortsatt som en trend som växer sig allt starkare är att man ska sluta tvätta sitt hår med schampoo. Detta för att schampoot hjälper till att torka ut håret och bäddar in det i en falsk verklighet som man tror att man måste ha. I en artikel får vi det förklara att det blir en ond cirkel där schampoot delar håret från de naturliga oljorna och med det tvingar hårbottnen att att producera mer olja vilket gör att ens hårbotten blir fet. Nedan är ett citat från artikeln om vad ett vanligt schampoo innehåller.

1. Kan skapa hud- och ögonirritation, håravfall och hormonella störningar.Sulfater.

2. Kan skapa irritationer och klassas som cancerogen. DEA.

3. Förstör hormonerna. Parabener.

4. Kan orsaka hudinflammation och har även blivit kopplad till cancer, särskilt leukemi. Quaternium-15.

5. Allergiframkallande och troligvis cancerogen. Dioxiner och PEG.

6. Huvudvärk, yrsel, magbesvär, övervaktivitet, domningar. MSG.

7. Kan orsaka stark hudirritation. Utvinns ur petroleum och finns i tätningsmedel för däck, färg, lim, lösningsmedel, lacker med mera.Propylenglykol.

8. Allergiframkallande egenskaper, miljögift. PPD och kathon.

9. Nästan alla kommersiella schampon innehåller också mineralolja, en biprodukt av råolja som förvandlas till bensin. Det är det överblivna slammet som inte bara ger en glänsande lyster, utan också hindrar gifter och överflödigt fett att lämna ditt hår.