Albas hudprodukter får kritik

De senaste åren har mängder av hudvårdsföretag med egna serier startats. Ett av dem står kändisen Jessica Alba bakom och företagets produkter har nu fått massiv kritik.

10462219-sunscreen-lotion

Många brinner för det här med hudvård och har därför en dröm om att skapa sina egna hudvårdsprodukter. Det var precis vad kvinnan i det här inlägget som vi skrev tidigare gjorde. Precis som hon, har ett antal kändisar även startat sina egna hudvårdsmärken och lanserat sina egna hudvårdsserier. En utav kändisarna som gjort detta är skådespelerskan Jessica Alba men nu har hennes hudvårdsprodukter fått mycket kritik.

Produkterna orsakar brännskador

I Aftonbladet kan man läsa om att det är Albas solskyddsprodukter som fått mycket kritik från användare. Det är nämligen så att många som använt produkterna har fått brännskador. Framförallt är det många användare som ger kritik för att de smörjt in sina barn, och de har bränt sig, vilket är väldigt allvarligt. Hela den här kritikstormen började när en mamma beklagade sig över produkten i tv-kanalen NBC. Efter detta stämde många andra föräldrar in i kritiken. I de recensioner som finns på nätet om produkten har flera föräldrar publicerat bilder på sina barns hud och deras brännskador. En användare skrev ”Det var som att använda olja och vi blev alla väldigt brända. Speciellt min lilla tvååring som fick blåsor på axlarna”. En annan användare skrev ”Min dotters rygg såg ut som en tomat och jag har pratat med vänner som haft samma problem”.

Står bakom produkten

Än så länge har Jessica Alba inte gjort något uttalande om produkten men hennes företag Honest svarar och säger att de klagomål som finns endast kommer från en liten del av kunderna. De säger även att de står bakom produktens effektivitet och säkerhet.